Residential


DanFar B

Client
Private
Year
2015
Program
Residential
Status
Design
Location
Stony Hill, St. Andrew
Size ( sq. ft.)
8,000

ABOUT

A contemporary residence developed on a steeply sloping site, with a unique indoor/outdoor pool as a pivot point for the program.

 

DESCRIPTION

An alternate option to DF House A, the proposed design for House B rotates the infinity edge pool at 90 degrees, penetrating the line of the public wing to create an indoor / outdoor pool. This functionally separates the dining and entertainment areas on one level, and the master bedroom from other bedrooms on the top level. The existing terracing of the land allowed for the spatial programming of the house to develop as horizontal planes, with the main services areas on the lowest plane, with a rising hierarchy of living spaces in the middle and bedrooms on the top level. With a south facing view, sun-screens were used to protect the bedrooms, while a steeply sloping pitched roof was placed above the bathrooms and internal atrium to allow indirect light into the spaces.

DESIGN TEAM

Alessandra Aziza | Vidal Dowding | Ravi Sittol | John Samuels | Dewayne Webb