Residential


Nomis

Client
Private
Year
2013
Program
Residential
Status
DESIGN
Location
Norbrook, St. Andrew
Size ( sq. ft.)
4,000

ABOUT

An exploration of intersecting planes and volumes, creating a private courtyard that acts as a pivot point for the program.


 DESCRIPTION

As a new construction within an established community, the design of the house for a bachelor did not rely on any contextual influences in its development. The main generators for the design were the orientation of the site, and our Client’s shared views on contemporary art and minimalist space. From the road the house presents a series of solid and semi-solid volumes, masking the depth of the site and preventing the uninvited from venturing beyond that buffer. The majority of the program is located on the ground floor, with a linear upper floor intersecting the U-shaped lower level. These intersecting planes and volumes created a private courtyard in the centre of the site, acting as a pivot point that each space has visual and physical access to.

DESIGN TEAM

Nicole Auden | Vidal Dowding | Ricardo Newallo-Christian | Khari Peart | Ravi Sittol |Reva Watson | Dewayne Webb